Cabinet Individual de Psihologie acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cod 10B2174.

Terapia de grup


Terapia de grup este o formă de terapie în care unul sau mai mulți terapeuți lucrează în același timp cu mai multe persoane (un grup de terapie are de obicei între 4 și 12 membri).

Avantajele terapiei de grup:

  1. Terapia de grup oferă membrilor posibilitatea de a primi suport și încurajare din partea celorlalți participanți.  Astfel, înțeleg faptul că mai sunt și alții care au probleme asemănătoare, care îi pot ajuta și pot înlătura sentimentul de singurătate.
  2. Unii membri ai grupului pot constitui modele pentru alții. Văzând că cineva cu probleme asemănătoare a reușit să depășească momentele dificile crește credința în recuperare și schimbare. Progresele fiecărui membru devin modele și suport pentru ceilalți.
  3. Costurile reduse comparativ cu terapia individuală.
  4. Terapia de grup oferă posibilitatea exersării unor  noi comportamente în condiții de siguranță.
  5. Lucrând în grup, terapeutul poate observa răspunsurile și comportamentul fiecărui membru în interacțiunile sociale și poate oferi feedback fiecărui membru al grupului.
Categorii:
Informatii generale


Facebook | Google+ | Pinterest

Articole asemanatoare

Poza Dislexia 1
Poza Asertivitatea 1
Poza Anxietatea 1
Poza Agorafobia 2

Despre psihoterapie

poza Despre psihoterapie 1

"Știința este arta de a crea iluzii acceptabile. Îi ajutăm pe pacienții noștri să-și alunge din minte nevrozele distructive și punem în locul lor iluzii cu care pot să trăiască." (Irving Stone - "Paria. Viata lui Freud")

Recente

Poza Ce este depresia? 1
Poza Agorafobia 2
Poza Anxietatea 1
Poza Asertivitatea 1
Poza Dislexia 1

Follow us