Cabinet Individual de Psihologie acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cod 10B2174.

Grup psihoterapeutic pentru persoanele cu fobie socială


Organizator: Cabinet Individual de Psihologie Mihaela Luca
Număr de locuri disponibile: 10;

Preţ: 80 ron/ședință (nu se achita avans, plata la sfarsitul fiecarei sedinte);

Locaţie: Strada Dezrobirii nr. 46, bl. P14, scara A, ap. 2, parter, zona Piata Gorjului, sector 6, Bucuresti (in cadrul People Develop Center);

Data: marti, ora 13:00 (fiecare intalnire dureaza 3 ore), prima intalnire pe 5.03.2018;

Înscrieri: mihaelaluca_psi@yahoo.com, 0736619952.

Fobiile sunt temeri exagerate pe care o persoană nu le poate controla şi care determină persoana să evite situaţiile de care se teme.

Termenul de fobie socială (fobie de situaţiile sociale) descrie pacienţii care se teme să fie fie observaţi atunci când desfășoară o activitate în public (vorbit, mâncat, scris, a fi prezentați cuiva, exprimarea unei opinii, dezvăluirea unor informații despre propria persoană etc), se referă la teama excesivă de a fi umiliţi, judecaţi negativ în contexte sociale sau în cele în care este evaluată performanţa socială. Persoanele cu fobie socială se tem de contactul intersonal, de faptul că ceilalţi vor observa roşeaţa, transpiraţia, tremurul, se tem de că vor folosi fraze ciudate, că vor face o greşeală care va duce la umilire. La unele persoane se întâlneşte lipsa simptomelor fizice, dar este prezent caracterul conştient al fricii. Teama şi îngrijorarea pot dura câteva minute, zile sau chiar luni înaintea situaţiilor care implică performanţa.

Fobii sociale sunt de mai multe tipuri: fobia de a fi privit, teama legată de faptul că ceilalti îşi vor da seama că individul este nervos, teama că subiectul va fi “prins” într-o relatie apropiată, fobia de a fi “descoperit”,  fobia de sentimente negative, fobia de singuratate, fobia subiectului că nu va putea comunica cu ceilalţi, fobia de sentimente negative,  fobia de singuratate.

Invitaţia la grupul de dezvoltare se adresează tuturor adulţilor dornici de autocunoaştere şi schimbare, indiferent de vârstă, sex, orientare profesională care se regăsesc în descrierea de mai sus.

Obiectivele  grupului de dezvoltare personală:

  • Identificarea surselor dificultăţilor de natură emotională, relatională, de identificare;
  • Primirea și oferirea susținerii și a feedback-ului;
  • Îmbunătățirea relațiilor și a comunicării interpersonale;
  • Experimentarea de noi comportamente interpersonale;
  • Dobândirea înțelegerii propriilor gânduri, sentimente și comportamente prin examinarea tiparelor relaționale, atât din interiorul, cât și din exteriorul grupului;
  • Înțelegerea gândurilor, sentimentelor și comportamentelor altor oameni;
  • Traversarea unei schimbări personale în interiorul grupului, cu așteptarea de transferare a acelei învățări în viața din exteriorul
  • Cunoasterea de sine;
  • Întelegerea din perspective noi a evenimentelor importante din viaţă şi a influenţei ulterioare a acestora;
  • Întelegerea şi îmbunătăţirea relaţiilor importante cu membrii familiei sau partenerul de cuplu;
  • Exprimarea onestă și directă a sentimentelor dificile;
  • Rezolvarea eficientă a conflictelor;
  • Dezvoltarea încrederii în sine, a imaginii de sine, a abilităţilor de comunicare;

Ce este nevoie să mai știți înainte de înscrierea la acest grup?

  • Toți participanții vor semna un contract de confidențialitate (Fiecare membru poate discuta în afara grupului numai despre propria experiență, nu și despre experiența și numele celorlalți membri);
  • Retragerea din grup este posibilă în orice moment;
  • Participarea la jocurile și discuțiile grupului  este încurajată și susținută, dar niciodată impusă;
  • Se recomandă o ținută lejeră.

Structura ședințelor
Fiecare ședință este  formată din două părți: o parte nestructurată și una structurată.
În prima parte a ședinței nu există un plan prestabilit, participanții sunt încurajați să vorbească despre orice temă personală sau relațională relevantă pentru problemele și obiectivele care i-au adus în terapie. Participanții vor fi încurajați să ofere susținere, să pună întrebări, să se întrebe despre lucrurile spune și nespuse, să împărtășească celorlalți asociațiile, gândurile, sentimentele lor. 
A doua parte este una structurată, în sensul că participanții sunt invitați de terapeut să participe la anumite jocuri, discuții, ateliere de art-terapie, jocuri de rol menite să atingă obiectivele menționate mai sus, să întărească încrederea și cooperarea participanților și să crească motivația pentru schimbare.

Categorii:
Grupuri de psihoterapie


Facebook | Google+ | Pinterest

Evenimente asemanatoare

Despre psihoterapie

poza Despre psihoterapie 1

"Știința este arta de a crea iluzii acceptabile. Îi ajutăm pe pacienții noștri să-și alunge din minte nevrozele distructive și punem în locul lor iluzii cu care pot să trăiască." (Irving Stone - "Paria. Viata lui Freud")

Recente

Poza Ce este depresia? 1
Poza Agorafobia 2
Poza Anxietatea 1
Poza Asertivitatea 1
Poza Dislexia 1

Follow us